Experimenten

19-03-2014- Almatuin ~ de koperen ploeg ~

Met deze zaai actie ook meteen een experiment waarbij volgens Viktor Schauberger koperen tuingereedschap beter voor de grond was en hierdoor ook een hogere opbrengst zou kunnen opleveren. In deze dus 6 gelijkwaardige vlakken omgespit om en om, de ene met ijzeren gereedschap en de andere met bronzen gereedschap. alle stukken zijn gelijkwaardig en met dezelfde hoeveelheden houtas bemest.

image02 image04

16-03-2014 Ruigoord ~ bemesting ~

Bij Ruigoord heb ik in de hoekpunten van het oog mbv een hark wat figuren gemaakt om in te gaan zaaien. in elk gedeelte is ook een andere bemesting gebruikt of geen bemesting. De gebruikte bemesting isĀ  houtas, biologische kippenmestkorrels en beendermeel die afzonderlijk van elkaar of met elkaar met de quinoa is ingezaaid. Dit is ook precies genoteerd in welk gedeelte wat is gebruikt.

HOS_8135 HOS_8138

 

 

09-03-2014 ~ ontkieming ~
Aangezien de zaadjes die ik besteld had of van andere bronnen heb binnengekregen allemaal om witte quinoa ging ben ik zelf maar aan het experimenteren geslagen welke rode quinoa nog kiemkrachtig is. hieronder het resultaat van een weekje onder wat vochtig keukenpapier. als duidelijke winnaar komt naar boven
Primeal te koop bij biomarkt bij weteringcircuit.
op plaats 2 komt op verre afstand nieuwe band te koop bij o.a. estafette.

deze test zegt uiteraard nog niks over of deze soort ook voor dit klimaat geschikt is maar alleen dat ze in ieder geval willen ontkiemen.

02-03-2014 ~ kruisen ~
In deze bak zal ik ook proberen 2 soorten met elkaar te laten kruisen. De quinoa van het rechterzakje moet de eigenschappen overnemen van het linkerzakje. het linkerzakje wordt daarom rondom aan de buitenkant van de bak gezaaid en het rechterzakje worden een paar zaadjes in het midden gezaaid. Quinoa is een windbestuiver zodat nu van elke windrichting af de middelste planten bestuivd gaan worden.

Leave a Reply